ERVARINGEN

Leerlingen over MON€Y SCHOOL

Ali en Hamza hebben mee gedaan aan The MON€Y SCHOOL. Wat vonden zij van The MON€Y SCHOOL? "leuk en leerzaam!", zegt Hamza. Voor beiden was het eindfeestje een hoogtepunt. Hamza vertelt dat hij leerde met om te gaan en weet ook meer over gezondheid. “Ik let op dat in de Jam die ik koop, niet teveel suiker zit.” Over geld voegt hij toe: “Je moet voor het goedkoopste kiezen in de supermarkt, anders ga je geld verbrassen.” Hamza en Ali vonden het ook leerzaam om over hun toekomst na te denken en naar de Nederlandse bank te gaan en te ontdekken hoe geld gemaakt werd. Ali leerde onder andere wat rente is “Ik leerde met mijn pinpas om te gaan, super handig!”

Moeder over The MON€Y SCHOOL

Naima volgde MON€Y SCHOOL. Haar moeder is bibliothecaresse in Amsterdam Oost. Zij is zeer te spreken over The MON€Y SCHOOL! Ze vindt vooral de combinatie van de  verschillende onderwerpen, zoals geld, gezondheid en toekomst een “mooi en compleet pakketje!” Ze merkt enorm veel verschil bij haar dochter, na het volgen van de cursus. Haar dochter wil nu “haar eigen geld beheren en sparen voor mooie schoenen of spelletjes.” Ook denkt ze nu zelf na over “hoeveel ze moet sparen en hoeveel ze dan kan uitgeven aan cadeautjes.” Een andere effect van MON€Y SCHOOL is dat Naima meer zeker is van haar zaak. Ze doet meer haar best op school en ze wil graag chirurg worden! Moeder: "Naima vond de cursus zo leuk dat ze het nog wel een keer wilde doen!” Dankzij The MON€Y SCHOOL is Naima niet meer bang om voor de klas te staan! Ze durft nu spreekbeurten te geven op school. Naima leerde presenteren tijdens de laatste les, waar zij en de andere kinderen hun droomposter mochten presenteren.

Sponsor over The MONEY SCHOOL

De Rotary Club sponsort The MON€Y SCHOOL structureel. Corrie Bosma, lid van de Goede Doelen Commissie van Rotary Blauw en bewoonster in Oost, vertelt waarom. Het (financieel) weerbaar maken van kwetsbare jongeren maakt ze zelfstandig en legt een basis voor hun (financiële) keuzes in de toekomst. De The MON€Y SCHOOL activiteiten zijn laagdrempelig en hebben direct invloed op het gedrag van jongeren. Dat The MON€Y SCHOOL verbonden is in de wijk met ouders, docenten en kinderen, is een groot pluspunt. Met plezier zijn wij gastdocenten en helpen bij de PR.

"Met trots The MON€Y SCHOOL sponsor!"