Opening GeldWeek Amsterdam

MON€Y SCHOOL opende samen met de Amsterdamse Kinderburgemeester Dominic en kinderraadsleden Ai-Lin en Magnus de Week van het Geld in Amsterdam. Dominic, Ai-Lin en Magnus vertellen tijdens hun MON€Y WALKSHOP, dat ze het vooral belangrijk vinden dat kinderen die onvoldoende geld hebben, weten dat ze met het Jeugdfonds Sport & Cultuur toch op voetbal of gitaarles kunnen. "Niet iedereen weet nog dat deze fondsen er zijn", zeggen ze in koor. De Kinderraad wil samen met de wethouder helpen bij de promotie ervan. Ruim 251.000 kinderen leven in armoede (SIRE campagne). Het aantal gezinnen met geldproblemen neemt door de coronacrisis toe. Praten over geldproblemen is een taboe. Juist nu is het belangrijk zo vroeg mogelijk te leren omgaan met en praten over geld. Money School (een programma van Diversiteitsland) verrijkt kinderen, jongeren en hun ouders al jaren met (geld)essen. MON€Y WALKS De Week van het Geld werd door Money School samen met de Kinderburgemeester van Amsterdam, Dominic en zijn collega Ai-lin en Magnus van de Kinderraad ingeluid met Money Walks. Zij vertelden onder andere tijdens hun online bij te wonen wandeling namens de Amsterdamse Kinderraad dat zij geldlessen op school belangrijk vinden en deelden meer geldtips. Kinderraadslid Magnus van Stadsdeel Zuid geeft toe: "Sparen is een slecht puntje van mij!" Hij spaart al 4 jaar voor iets wat hij heel graag wil, maar laat zich telkens verleiden tot een andere aankoop. Zijn tip? Trap niet in de reclames!

Naast de wandeling, kreeg de klas van Dominic geldles. Salih Türker (Directeur Diversiteitsland / Money School) vindt dat je niet jong genoeg kunt beginnen om te praten en leren over geld om de vicieuze cirkel rond armoede te doorbreken. De Money Car, Wheel en Bike vrolijkten deze maandag het schoolplein van basisschool De Kleine Nicholaas op en brachten de klas van Dominic op speelse wijze in gesprek over geld en duurzaam leven. Ook de kinderen van BS Mobiel en de Weekend Academie werden vandaag met diverse geld challenges uitgedaagd.

In de loop van de week gaat MON€Y SCHOOL on tour en vinden vele activiteiten plaats. Waaronder de online wandelingen bijvoorbeeld met inspirator-netwerker én ervaringsdeskundige Stella de Swart, die haar eigen ervaring inzet om het taboe rond armoede en schulden te doorbreken. Meer informatie, terugluisteren en aanmelden voor komende (online) Money Walkshops kan via: https://www.themoneyschool.nl/mon-y-walks

Bekijk hier de hele wandeling:

Foto: RvHfoto.nl

Uitgelichte berichten