Wie zijn wij?

The MON€Y SCHOOL is een project van Stichting Diversiteitsland. Diversiteitsland zet zich sinds 2008 in voor een gelijkwaardige maatschappelijke deelname van sociaal-economisch zwakkeren uit Amsterdam. De stichting volgt de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en staat met beide benen in de samenleving. Met betrokkenheid, ondernemerschap, creativiteit en organisatiekracht ontwikkelt Diversiteitsland nieuwe concepten om maatschappelijke verandering teweeg te brengen.

Team

The MON€Y SCHOOL bestaat uit een gedreven team van medewerkers, stagiairs en ​vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen en jongeren om financieel zelfredzaam en vaardig te worden. Het dagelijks management van de organisatie bestaat uit de directeur, projectmanager en teamleiders. Op de vestigingen werken de teamleiders, docenten en peer educators.

Aanpak

The MON€Y SCHOOL is bestemd voor jongeren tussen de 8 tot 18 jaar. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd. Door inzet van ervaren jongeren, gastsprekers en excursies is The MON€Y SCHOOL laagdrempelig. Elke jongere uit Amsterdam kan er aan meedoen. Het lesprogramma van The MON€Y SCHOOL bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van elk twee uur. De bijeenkomsten vinden plaats na schooltijd en hebben nadrukkelijk geen schools karakter. Er wordt gebruik gemaakt van diverse spel- en werkvormen en van gastsprekers. Ouders worden ook betrokken om het leren zo ook thuis door te laten gaan.

Wat levert het op?

The MON€Y SCHOOL

• laat jongeren nadenken over het omgaan met geld;

• heeft een preventieve werking, draagt bij aan het voorkomen van financiële problemen later;

• zet jongeren aan zich te bezinnen op hun toekomst, en wat nodig is om hun dromen te realiseren;

• biedt ouders de basis met hun jongeren over geldzaken te praten;

• is leuk om te doen en maakt jongeren enthousiast.​

Aanleiding

The MON€Y SCHOOL is gestart op basis van signalen van ouders, jongeren, professionals en onderzoekers over veelvoorkomende financiële problemen bij jongeren. Veel jongeren raken in de financiële problemen doordat ze meer geld uitgeven dan ze hebben aan bijvoorbeeld een mobiele telefoon, snacks, uitgaan en kleding. Eén van de oorzaken ligt in het onvoldoende meekrijgen van financiële weerbaarheid vanuit hun cultuur, ouders of school. Noodzakelijke kennis over geldzaken ontbreekt.

The MON€Y SCHOOL maakt jongeren uit Amsterdam financieel weerbaar en bereidt ze voor op een gezonde financiële toekomst.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. The MON€Y SCHOOL heeft een preventief karakter. Voordat er schuldproblemen ontstaan bij jongeren, willen wij ze informeren en weerbaar maken. Jongeren raken daardoor minder snel in financiële problemen en bouwen geen schulden op. Dit doen we in samenwerking met particulieren, scholen, overheid, fondsen en bedrijven.

Brochure MON€Y SCHOOL

Klik hier om de brochure te downloaden.